Špagety s krevetami – recept

Jednoduchý recept na rychlý oběd hotový do 20 minut. Výtečná chuť, mnoho důležitých živin, málo kalorií – takové jsou špagety s krevetami dozdobené opečenými rajčátky a bazalkou, které si dělám, když mám chuť na něco opravdu dobrého a nevšedního.

Ingredience (1 porce):

  • 200 g krevet (cca 15 ks)
  • Celozrnné špagety
  • Cherry rajčata (6-7 ks)
  • Česnek (1-2 stroužky)
  • Bazalka listy
  • Olivový olej

Postup přípravy:

Celozrnné těstoviny uvaříme ve slané vodě. Scedíme a omastíme olivovým olejem. Promícháme. Cherry rajčata rozpůlíme. Česnek nakrájíme na plátky. Na rozpálené pánvi lehce orestujeme česnek a poté vložíme na pánev krevety. Osolíme, lehce opepříme a restujeme z každé strany 4-5 min. V průběhu přidáme na pánev rozpůlená rajčata. Když jsou krevety i rajčátka orestované, přimícháme špagety a natrhané lístky bazalky a prohřejeme. Na talíři pak ještě dozdobíme čerstvou bazalkou.