Vajíčkovo-špenátová tortilla

Teplá či studená večeře hotová do 15 minut se vším všudy. Sytá, výživná a nízkokalorická. S možností obměny nebo improvizace podle aktuálních zásob v lednici ... Řeč je o tortille z vajíček a baby špenátu, kterou máte i s umixováním ručním mixérem hotovou za 7-8 minut. Pak už stačí jen obložit dle libosti a chuti.

Pro extra nízkokalorickou variantu doporučuji naplnit mozzarellou, špenátem, krůtí šunkou apod. Pro šťavnatější a výraznější chuť doporučuji přihodit k základu třeba jogurtový dip s bylinkami a obložit restovanými žampiony a šunkou, strouhaným kozím sýrem a doplnit zeleninou. Fantazii se meze nekladou.

Wrap  z vajec

Ingredience (1x velká porce):

  • 3 vejce
  • 2 velké hrsti baby špenátu
  • Sůl
  • Pepř

Postup přípravy:

Ručním mixérem rozmixujeme spolu 3 vejce, 2 velké hrsti baby špenátu, sůl a čerstvý pepř (případně jiné koření dle chuti).

Na pánvi rozehřejeme trochu tuku na smažení (já používám klasické sádlo). Rozmixovaná vejce se špenátem vlijeme na rozpálenou pánev, stáhneme plamen cca na stupeň 3 a pod pokličkou smažíme cca 5 min, dokud není placka hotová. Konzistence má být podobná jako silná palačinka.

Hotovou tortillu opticky rozdělíme na 4 části a každou část obložíme. V jednom místě pak nařízneme od středu ke kraji a překládáme.