Marinované pečené krůtí maso

Když se mi nechce vařit, ale vím, že musím, vymýšlím co nejjednodušší recept do trouby. Přesně takto vznikl i recept na krůtí maso pečené v troubě, kterému šťavnatost a chuť dodala hořčično-medová marináda (prostě ingredience, které jsem zrovna měla po ruce). Nízkokalorický oběd plný bílkovin, ze kterého byl nadšený i manžel, ačkoliv krůtí maso nemá moc rád.

Pečené krůtí maso marinované  v hořčično-medové omáčce

Ingredience (4 porce):

  • 1 kg krůtího filetu v celku
  • 3 PL plnotučné hořčice
  • 2 PL medu
  • 1 cibule nadrobno nakrájená
  • 3 PL olivového oleje
  • Sůl
  • Pepř

Postup přípravy:

V misce smícháme hořčici, med, cibuli, olej, sůl a pepř. Měla by vzniknout marináda konzistence omáčky. Filet taky osolíme, vložíme do zapékací mísy a zalijeme marinádou. Necháme marinovat cca hodinu, ideálně přes noc.

Maso pečeme v přikryté zapékací nádobě v troubě předehřáté na 200 °C hodinu. Poté odklopíme víko a necháme ještě cca 30 min dopéct, aby se na povrchu udělala hnědá krusta.

 

Pečené krůtí maso marinované  v hořčično-medové omáčce