Wrap s krůtím masem – recept

Tento recept se vymyká z kategorie rychlých receptů, protože na wrap si připravuji domácí tortilly, což zabere cca 1 hodinu navíc. Stejně tak si sama dělám i dip na zeleninu a maso. Nicméně pokud jsou tortilly hotové z předešlého dne, rychlý oběd nebo jídlo po cvičení mohu servírovat během chviličky. Ať už budete mít placky kupované nebo doma dělané, wrap je vždy příjemným zpestřením jídelníčku a je ideální i jako oběd do práce.

Domácí tortilly – recept

  • 360 g hladké mouky pšeničné
  • sůl
  • 20 g rozpuštěného másla
  • 200 ml teplé vody (cca 60°C)

Mouku smícháme se solí. Přidáme rozpuštěné máslo a teplou vodu. Vypracujeme perfektně hladké těsto, které se vůbec nelepí. Zabalíme do potravinové fólie a necháme 20-30 min v lednici odpočinout. Poté těsto rozdělíme na 6-8 ks podle toho, jak velké placky budeme dělat. Já mám pánev o průměru 24 cm, takže těsto dělím na 8 ks. Tortilly pak mají rovněž průměr 23-24 cm. Při práci s těstem si potíráme ruce, váleček i vál olejem. Nepřidáváme mouku! Rozválenou placku vložíme na rozpálenou pánev a jakmile se utvoří bubliny otočíme na druhou stranu. Přesuneme na talíř nebo alobal a přikryjeme čistou utěrkou.

Wrap – recept

  • Pšeničná tortilla
  • Krůtí maso
  • Salát nebo špenátové listy
  • Paprika
  • Okurka
  • Dip

Krůtí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, okořeníme a pokud chceme maso s křupavou krustou, obalíme v solamilu. Maso důkladně orestujeme na pánvi. V mezičase nakrájíme zeleninu a připravíme si dip.

Tortillu uprostřed potřeme dipem, poklademe masem a zeleninou, po krajích salátem nebo listovým špenátem. Na obou koncích ohneme cca 5 cm, aby ingredience nevypadávaly a začneme tortillu rolovat. Můžeme buď částečně zabalit do alobalu nebo wrap rozpůlit.

Wrap  s krůtím masem