Pečený losos s bazalkou – recept

Vydatný a rychlý oběd hotový za 30 min, který vás neodrovná na další dvě hodiny proleželé na gauči s těžkým břichem, přitom se zasytíte a skvěle si pochutnáte. Nejedená se o žádný inovativní recept, ale kombinace pečeného lososa s čerstvou bazalkou a pečené cukety s parmskou šunkou je prostě dokonalá.

Ingredience:

  • Kousky lososa
  • 1 cuketa
  • Parmská šunka
  • Čerstvá bazalka – listy
  • Olivový olej
  • Pepř a sůl
Losos  s bazalkou  a pečenou cuketou

Lososa osolíme a opepříme. Parmskou šunku nakrájíme na kousky, cukety omyjeme a nakrájíme na kolečka – osolíme, opepříme. Kolečka cukety a kousky parmské šunky rozprostřeme na plech na pečicí papír a zakapeme olivovým olejem. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a za občasného promíchání pečeme zhruba 15-20 minut.

Mezitím na pánvi rozehřejeme olivový olej (kdo chce, může na něm nejdříve zpěnit pár plátků česneku), vložíme lososa kůží dolů a smažíme v přikryté pánvi cca 5 minut. Poté otočíme kůží nahoru a smažíme další 4 minuty. Lososa servírujeme s čerstvými listy bazalky a opečenou cuketou s parmskou šunkou.

Losos  s bazalkou  a pečenou cuketou