Maso na kari s rýží zná asi každý. Mně zachutnala více varianta s jáhlami, se kterými se chuť tohoto výjimečného koření ideálně propojuje. Výsledný masový pokrm dokonale osvěží polníček a křupavost i další nutriční hodnoty mu dodají slunečnicová a dýňová semínka.
Ingredience:
- Maso (krůtí nebo kuřecí)
- Jáhly
- Kari koření
- Polníček
- Dýňová a slunečnicová semínka
Postup přípravy:
Semínka necháme přes noc namočená v osolené vodě. Poté je opláchneme přes síto a osušíme. Jáhly uvaříme dle návodu. Já je vařím v přikrytém hrnci na nejmenším plamenu 15 min a po vypnutí plotny nechám ještě 10-15 min dojít pod zavřenou pokličkou. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme. Na pánvi orestujeme ze všech stran a přidáme kari koření. Pod přikrytou pokličkou vaříme doměkka. Jáhly s masem a vzniklou šťávou promícháme. Přidáme polníček a posypeme semínky. Polníček pak můžeme použít i do přílohového salátu.