Maso na kari s jáhlami – recept

Maso na kari s rýží zná asi každý. Mně zachutnala více varianta s jáhlami, se kterými se chuť tohoto výjimečného koření ideálně propojuje. Výsledný masový pokrm dokonale osvěží polníček a křupavost i další nutriční hodnoty mu dodají slunečnicová a dýňová semínka.

Ingredience:

  • Maso (krůtí nebo kuřecí)
  • Jáhly
  • Kari koření
  • Polníček
  • Dýňová a slunečnicová semínka

Postup přípravy:

Semínka necháme přes noc namočená v osolené vodě. Poté je opláchneme přes síto a osušíme. Jáhly uvaříme dle návodu. Já je vařím v přikrytém hrnci na nejmenším plamenu 15 min a po vypnutí plotny nechám ještě 10-15 min dojít pod zavřenou pokličkou. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme. Na pánvi orestujeme ze všech stran a přidáme kari koření. Pod přikrytou pokličkou vaříme doměkka. Jáhly s masem a vzniklou šťávou promícháme. Přidáme polníček a posypeme semínky. Polníček pak můžeme použít i do přílohového salátu.