Zdravý dip k zelenině nebo do tortilly

Málokdy sním tolik zeleniny, jako s nějakým chutným dipem. Ať už se zeleninovými hranolky, čerstvou zeleninou, na jednohubky, k masu nebo do plněné tortilly, dip každému jídlu dodá skvělou chuť a v tomto případě i hodnotné bílkoviny. Na dip můžete použít tvaroh, žervé, řecký jogurt, cottage, ... stačí docílit správné konzistence a pak si ho už můžete dochutit podle libosti různými způsoby. Velmi jemný je pažitkový dip, ten správný říz mu dodá lisovaný česnek. Pinkaní dip s žervé základem docílíte paprikou, rajčaty a špetkou chilli.

Tvarohový dip s pažitkou

  • 200 g polotučného tvarohu ve vaničce
  • 100 g řeckého jogurtu
  • 1-2 stroužky česneku (lisovaný)
  • Sůl
  • Pažitka čerstvá nasekaná (zamíchat do dipu i na posypání)

Pikantní dip

  • 200 g paprikovo-rajčatový Gervais
  • 70 g řeckého jogurtu
  • 30 g Cottage natural
  • Sůl
  • Chilli koření (špetka)

K dipu si můžete dát jakoukoliv čerstvou tvrdou zeleninu (mrkev, okurka, řapíkatý celer, paprika, kedluben, cuketa, ředkvičky) nebo připravit zeleninové hranolky (celer, mrkev, batáty, červená řepa). Tvarohovým dipem s pažitkou já osobně ráda plním i tortilla wrap (domácí tortilly si vždy dělám sama), který pak šťavnatější a lahodnější.

recept dip  k zelenine 5