Kuřecí prsa s rajčaty a bazalkou – recept

Mám ráda jídla, která se zapékají v troubě. Příprava zabere pár minut a pak už jen kontroluji, kdy je hotovo. Takto zapékám kuřecí maso na různé způsoby a zde je jeden ultra jednoduchý a chutný způsob.

Ingredience (4 osoby):

  • Kuřecí prsa (3-4 ks)
  • Sklenička sušených rajčat
  • Sůl
  • Pepř
  • Koření „Kuře gril”
  • Čerstvá bazalka
  • Cherry rajčata
  • Baby špenát

Na přílohu: restovaná cherry rajčata se špenátem, rýže vařená se zeleninou (případně kuskus, jáhly, pečené brambory, pečené batáty, různá pečená zelenina)

Postup přípravy:

Kuřecí prsa nařízneme na plátky, trochu naklepeme, osolíme, opepříme a dle chuti okořeníme nejlépe kořením „Kuře gril”. Hojně poklademe sušenými rajčaty a olejem ze skleničky v rozumné míře pokapeme maso. Podlijeme trochou vody a pod alobalem nebo pod pokličkou dusíme v troubě na 180 °C zhruba hodinu. Na konci odkryjeme a necháme 5 min ještě dopéct. Na talíři polijeme šťávou z pekáče a ozdobíme čerstvými listy bazalky. Jako přílohu si připravíme na pánvi orestovaná cherry rajčátka s baby špenátem. Dál už je to na vás, já mám k tomu ráda rýži vařenou se zeleninou.