Vzít brokolici na milost nezvládnou všichni, protože jim prostě nechutná. Patřím k lidem, kteří když brokolici, tak s nánosem tatarky, zapečenou v hromadě sýra nebo rozmixovanou v krémové polévce. Jednou jsem vyzkoušela i brokolicovou pizzu, kde díky chutnému rajčatovému sugu a obloze na pizzu brokolici není ani cítit a od té doby se stala stálicí v mém jídelníčku. Doporučuji ji vyzkoušet! Je výborná a hotová za půl hodiny.
Ingredience na korpus (2ks):
- 500 g brokolice
- 250-300 g nastrouhaného sýra (ideálně eidam nebo gouda)
- 4 vejce
- 1 PL olivového oleje
- Sůl
- Pepř
- Oregano
Brokolici rozdělíme na růžičky a uvaříme včetně celého košťálu doměkka. Poté slijeme, rozsekáme v sekáčku či mixéru (nebo rozšťoucháme šťouchadlem) a i s dalšími ingrediencemi na pizza korpus smícháme ve velké míse. Těsto lžicí rozdělíme na dva pečicí papíry a vytvarujeme do dvou kulatých placek. Pečeme v troubě na 190 °C cca 12 min. Poté vyjmeme a na korpus rozetřeme rajčatové sugo a poklademe oblohou (mozzarella, rajčata, žampiony, šunka, cibule, … ) a vrátíme do trouby na dalších 7-8 minut. Posypeme čerstvou bazalkou nebo rukolou.
Rajčatové sugo na pizzu:
- Rajčata v plechovce nebo již propasírovaná rajčata
- Sůl
- Pepř
- Bazalka
- Olivový olej
Rajčata v plechovce rozmixujeme, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou bazalku a olivový olej. Vše promícháme.
Obloha na pizzu:
- Rajčatové sugo
- Oregano
- Mozzarella
- Cherry rajčata
- Žloutky
- Žampiony
- Rukola
- Špenát
- Bazalka