Špízy z krůtího masa

Krůtí maso je bohaté na kvalitní bílkoviny, vitamíny a minerály a zároveň je nízkokalorické, proto ho často připravuji sobě i dětem. A ačkoliv je můj manžel zarytým milovníkem vepřového masa, čím dál tím častěji se mi povede propašovat na jeho talíř i krůtí maso v podobě, která i jemu hodně chutná. Špízy z krůtího masa jsou jedním takovým příkladem.

Ingredience (4 osoby):

  • 500-600 g krůtího masa v celku
  • 250-300 g anglické slaniny v celku
  • 4 cibule
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená paprika

Marináda:

  • 1 PL koření Kuře gril
  • 1 PL grilovací koření s česnekem
  • 1 ČL pepř
  • 3 PL worchester nebo sójová omáčka
  • 3 PL olivového oleje
  • Sůl
Špízy  z krůtího masa – recept

Postup přípravy:

V misce připravíme marinádu smícháním všech uvedených ingrediencí. Krůtí maso nakrájíme na čtverečky a promícháme v misce s marinádou. Můžeme nechat odležet v lednici pro lepší chuť masa, ale není nutné.

Cibuli nakrájíme na silnější kolečka, slaninu a papriky na čtverečky. Na špejli napichujeme ingredience v libovolném pořadí. Já dávala maso-cibule-anglická slanina-paprika-maso a na konci opět maso nebo slanina.

Zabalíme do alobalu a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C cca 40 min. Poté alobal rozevřeme a necháme péct dalších 15 minut s tím, že špízy ještě mašlovačkou potíráme zbytkem marinády nebo v alobalu nahromaděnou šťávou, aby se maso nevysušilo, ale opeklo dokřupava.

Podáváme s dipem, ať už s tvarohovým, pikantním nebo jakýmkoliv jiným oblíbeným.

Špízy  z krůtího masa – recept